Spoorzone Delft

Naast het historisch stadshart verrijst Nieuw Delft. Een nieuw stadsdeel van ongeveer 24 hectare, met ongeveer 1.200 woningen en meer dan 40.000 m² aan stedelijke functies. Hier krijgen architectuur, ondernemerschap en vernieuwing de ruimte en wordt de economische positie van de stad versterkt. In Nieuw Delft staat de toekomst letterlijk voor de deur.

Vijf jaar lang is gewerkt aan de Willem van Oranje-tunnel in het centrum van Delft. Een enorme operatie die de stad voorgoed heeft veranderd. Niet alleen is het spoorviaduct verdwenen dat de stadsdelen een halve eeuw van elkaar scheidde, Delft heeft er ook een modern vervoersknooppunt en stadskantoor bij. Door de verandering is er ruimte ontstaan voor de ontwikkeling van een nieuw stuk stad: Nieuw Delft.

Uijlenhoet Planning & Advies verzorgde de projectplanning en het risicomanagement van: het Stadskantoor en de Stationshal, de gebiedsontwikkelingsprojecten en de aansluiting op de planningen van de tunnel en de inrichting van de openbare ruimte. Tevens ontwikkelden wij 4D faseringsdraaiboeken voor de bouwlogistieke opgave.

View Project